Katselet mobiililaitteille optimoitua versiota, mutta et näytä käyttävän mobiililaitetta. Klikkaa tästä jos haluat siirtyä normaalille sivustolle.
 

Valmennukset
Laura Erkkolalla on Suomen Ratsastajainliiton myöntämät Valmentaja 1-oikeudet este- ja kenttäratsastuksessa sekä parhaillaan hän opiskelee Valmentajan ammattitutkintoa (taso 4) ratsastusvalmentajille. Laura pitää valmennuksia paitsi Caprillin tiloissa Uudessakaarlepyyssä, myös asiakkaan tallilla. Pääasiallinen valmennusalue on noin 100 km säteellä Uusikaarlepyystä, mutta mahdollisuuksien mukaan valmennuksia voidaan sopimuksesta järjestää myös kauemmas. Valmennukset pidetään asiakkaan mukaan joko suomen tai ruotsin kielellä. Valmennuksiin on mahdollista osallistua myös ratsastuskoulun hevosella. Jos haaveilet valmentautumisesta koulun hevosella, tiedustele Lauralta asiasta lisää!

Vaikka Lauran valmennuksissa pääpaino on este-, puomi- ja maastoestetyöskentelyssä, asiakkaina on myös paljon heitä, jotka eivät ole suuntautuneet esteratsastukseen, ja joiden kanssa työskennellään perusasioiden ja kouluratsastuksen kanssa. Hyvä kouluratsastustyöskentely kun on luonnollisesti myös onnistuneiden este- ja erityisesti kenttäratsastussuoritusten perusta. Lauralle on tärkeää, että ratsukon osapuolet löytävät yhteistyön ja yhdessä tekemisen ilon tasosta ja tehtävistä riippumatta. Kerro rohkeasti tarpeistasi, kun kysyt valmennuksista, niin katsotaan miten niiden suhteen voidaan edetä. Jos tarvitset matalia hyvänmielen esteharjoituksia, olet ihan yhtä arvokas valmennettava, kuin hän jonka tähtäin on SM-kisoissa - molempia on ilo auttaa tiellä tavoitteiden toteutumiseen!

Varsinaisesta ratsutuksesta on sovittava erikseen, mutta Laura voi myös tarpeen mukaan käydä asiakkaan hevosen selässä valmennuskerran aikana kokeilemassa hevosen "nappuloita". Mainitse tästä toiveesta mieluiten etukäteen, jotta osataan varautua sopivin varustein ja riittävällä ajalla. Samoin, jos sinulla on tietty iso ongelma, joka on tiedossa etukäteen ja jossa erityisesti haluat apua - mainitse tämä ehdottomasti etukäteen, mahdollisesti voidaan tarvita enemmän aikaa tai yksityistunti ongelman käsittelyyn! Jos ongelma tulee esiin vasta valmennuksen loppupuolella kun hevonen on jo tehnyt paljon muuta, tai ryhmässä jossa on useita muitakin ratsukoita, tämäntapaisissa ongelmissa harvoin päästään sillä kerralla pikaratkaisuun. Onnistuneen valmennuksen avain on se, että valmennuskerta voidaan suunnitella jo lähtökohtaisesti tukemaan harjoiteltavan asian oppimista.


Valmennuksiin osallistuaksesi et tarvitse välttämättä hienoja puitteita tai pitkälle koulutettua hevosta. Jos käytössäsi on jäinen pelto, jossa voi ratsastaa vain käyntiä, mutta haluat tehdä sen valmentajan silmän alla, tämän ei tarvitse olla este valmentautumiselle! Muista kuitenkin, että hyppäämisessä ja muussa vauhdikkaammassa menossa hyvä pohja on korvaamattoman tärkeä ratsukon turvallisuuden ja hevosen terveyden vuoksi. Talvisaikaan sinun on mahdollista päästä erittäin edullisesti valmentautumaan hyvissä olosuhteissa NURKin isolla maneesilla Lauran kanssa, jos vain sinulla on mahdollisuus kuljettaa hevosesi paikalle. Lauran valmennushintoihin sisältyy aina maneesi-, kenttä- ja maastoratamaksut NURKilla. (Osallistuessasi NURK:illa muiden valmentajien valmennuksiin, maneesi- ja kenttämaksut maksetaan voimassaolevan hinnaston mukaan.)

VALMENNUSHINNAT:
Caprillin tiloissa Uusikaarlepyyssä (hinta sisältää maneesi- ja maastoratamaksut):
Yksityistunti 25 e (½ tuntia 20 e)
Tunti vähintään 2 ratsukon ryhmässä 20 e (NURK:in jäsenille 16 e)

UUTUUS! Valmennuspaketti 1 kk, 100 e 
(Pakettiin sisältyy 5 valmennuskertaa kalenterikuukauden aikana, yleensä osin yksityistunteina ja osin 2-4 ratsukon pienryhmässä. Valmennusajat sovitaan erikseen ja valmennettava vastaa siitä, että kuukausipakettiin sisältyvät valmennuskerrat tulee ajoissa sovittua ja käytettyä. Säännölliset valmennettavat voivat pyytää myös apua esim. satulansovituksessa, kilpailuun valmistautumisessa (kisapaikoilla, joilla Laura on läsnä), kilpailukalenterin tai valmennuksen suunnittelussa, kuolain- ja muissa varustevalinnoissa, ruokinnan suunnittelussa, hevosen käsittelyongelmissa ym. Tiivistetty neuvojen tai mielipiteen kysyminen tulee kaupan päälle, mutta jos toivot johonkin asiaan paneuduttavan syvemmin, voit vaihtaa jonkun paketin viidestä valmennuskerrasta myös tällaiseen palveluun. Samoin on mahdollista sopia yhden tai useamman valmennuskerran korvaamisesta ratsutuksella.)

Asiakkaan omalla tallilla järjestettävien valmennusten hinta määräytyy ajokilometrien ja osallistuvien ratsukoiden lukumäärän perusteella. Pyydä siis tarjous, kun tiedät, montako ratsukkoa/ryhmää tallillasi olisi halukkaita osallistumaan! 
(Ryhmätuntien hinnan suuruusluokka noin 100 km säteellä Uusikaarlepyystä liikkuu yleensä välillä 25-35 e/ratsukko, jos ryhmiä on vähintään kaksi. Voit kysyä tarjousta myös yksityistunneista.)

Kaikkiin hintoihin sisältyy alv 24%. Maksutapana käy käteisen lisäksi myös TYKY- ja SMARTUM-setelit, joten tässä oiva vinkki niille, joilla seteleitä kertyy pöytälaatikkoon vailla käyttöä! Laskutusasiakkaista sovitaan erikseen, mutta jos käteisen mukana kuljettaminen on työlästä ja haluat maksaa yhden tai useamman valmennuskerran etukäteen tilille, se sopii hyvin. Ota tällöin yhteyttä Lauraan maksutiedot saadaksesi. HUOM. Yrittäjät! Jos tarvitset valmennuksista kuitin yrityksesi nimellä, muista mainita siitä, niin saat valmennukset vietyä helposti ja vaivattomasti kirjanpitoon! :) 

Jos tarvitset valmennuksen yhteydessä hevosellesi päivä- tai yökarsinaa, voit aina kysyä, onko sellaisia vapaana. Myös ihmisten on mahdollista edullisesti majoittua meillä esim. haluttaessa treenata viikonloppuna vaikkapa maastoesteitä kaksi päivää peräkkäin. Tämä harjoitusmuoto on erittäin hyvä niin vihreämmille kuin kokeneillekin hevosille, koska tehtävät voidaan pilkkoa pienempiin osiin mutta saada kuitenkin enemmän toistoja kuin yksittäisen harjoituskerran aikana. 

Lauran tavoitat valmennusasioissa nopeiten puhelimitse, puh. 040-738 0502. Jos mahdollinen muutaman päivän viive vastaamisessa ei haittaa, voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse posti@caprilli.fi tai Facebookin kautta.

Kaudella 2014 Lauran säännöllisesti valmentamista ratsukoista Kaisa Klemola ja Camellia (NURK) saavuttivat mm. Tuurissa pikkuponiratsastajien SM-pronssia rataesteillä. Valmentajana on aina suuri ilo olla seuraamassa valmennettavien isoja ja pienempiä onnistumisia niin kilpakentillä kuin kotitalleilla!


Eräs mahdollinen valmennuspakettimuoto on myös:
LAUANTAITREENIT / TRÄNINGSLÖRDAGAR

Ajankohta: Lauantaisin sopimuksen mukaan, myös muita mahdollisia viikonpäiviä (mm. keskiviikko). 
Kesto: N. 6 h, esim. 11-17
Sisältö: 2 valmennustyyppistä ratsastustuntia (kesto 2-3 hengen ryhmissä n. 1 h, 4-6 hengen ryhmissä hieman pidempi), joiden välissä hevosten lepotauko, ratsastajille lounas+kahvi ja mahdollisuus keskusteluun / kysymysten esittämiseen opettajalle. Omalla hevosella osallistuville hinta sisältää päiväkarsinan ja hevosen päiväheinät. Toivomuksen mukaan sisältö koulu-, este- tai maastoesteharjoittelua, tai yhdistelmä näistä. Päivä rakennetaan siten että ensimmäisen tunnin harjoitukset tukevat/pohjustavat toisen tunnin harjoituksia. Undervisning även på svenska!
Tasovaatimus: Voidaan järjestää eritasoisille ryhmille, kuitenkin niin että päivän kaikki ratsastajat ovat suunnilleen samantasoisia.
Hinta: 40-60 €/hlö osallistujamäärästä riippuen (2 hengen ryhmässä 60 €, hinta laskee 5 € / lisäosallistuja). Jos osallistut omalla hevosella joka asuu Caprillin tallissa saat -5 € lisäalennuksen.Ridskolan Caprilli, Kovjoentie 87, 66900 Uusikaarlepyy, Puh. 040 7380502

  näytä normaaliversio » Ylös